БЕЛЬО ОТ БАМБУКОВО ВЪГЛИЩНО ВЛАКНО

Джеронимо препоръчва на своите клиенти две линии мъжко бельо от технически влакна извлечени от бамбукови въглени – линия 958 и 959, колекция 2009. Там ще намерите всички артикули бельо – слипове, боксери, тениски с къс и дълъг ръкав, потник в класически и удoбен дизайн. GERONIMO предлага на своите клиенти избор между два цвята бельо – черно и сиво. Не се колебайте да се възползвате от изключителните свойства на бамбуковата материя в невероятното изпълнение на GERONIMO!

Технологията по която се изработва плата от бамбук е новаторска и идва от далечен Тайван. Влакната изтъкани от овъглени естествени растения са екологично чисти и здравословни. Бамбуковият въглен, от който се извличат влакната има пореста структура, която може да абсорбира енергията от външната среда и същевременно намалява загубата на телесна топлина. Друга характерна особеност за този вид тъкан е, че пропуска 90% от инфрачервените лъчи, които са важни за живите същества, като същевременно неутрализира влиянието на ултравиолетовите лъчи.
Добрата абсорбираща способност, предпазва кожата от развитие на бактерии, редуцира миризмите и по естествен начин спира развитието на микроорганизми и гъбички. Набраздената структура на влакното пречи на потта и влагата, които обикновено причиняват дискомфорт да достигнат до кожата.
Всички тези разнообразни свойства на бамбуковите влакна правят бельото изработено от него уникално, екологично чисто и здравословно!

Процесът на извличане на бамбукови влакна – модерна технология с грижа за здравето

За направата на техническо влакно от бамбукови въглища се използват се 4-годишен тайвански бамбук. За направата на техническо влакно от бамбукови въглища се използват се 4-годишен тайвански бамбук. Този бамбук се казва Moso Bamboo Phyllostachys heterocycla pubescens), най-порестия бамбук в света от „Бамбуковата планина” в региона Джухан, Тайван. Това е екологична тъкан, която не съдържа никакви добавени химикали, които да убиват бактериите и да се борят с неприятните миризми, всички полезни свойства се дължат едниствено на бамбука. Той съдържа множесто малки отвори, което го прави отличен абсорбатор за миризмите, котролира температурата и отстранява навън влагата.

Той съдържа 15% - 18% вода, като първо съхне на сянка, а после се овъглява в традиционна пещ при 800◦ C. След повече от 10 дни, той се превръща във фин бамбуков въглен с гладка повърхност. При удар бамбуковите въглища издават метален звук и поради плътната си структура не е лесно да се счупят. След това с помощта на нано-технология бамбуковите въглени се смилат и следва процеса на биохимическо предене, който води до получаването на високо технологично влакно от бамбукови въглени. Тези влакна се използват за направата на различни видове продукти, като техните качества не се променят след изпиране.

Характеристики

Влакно от естествено овъгляване на растения.

Това влакно е различно от другите, не причинява кожна алергия и не развъжда микроби.

Добра изолационна способност.

Порестата структура на бамбуковите въглища поглъща енергията от външната среда и човешкото тяло, което намалява загубите на енергия.

Пропуска 90% от инфрачервените лъчи.

Бамбуковите влакна пропускат 90% от инфрачервените лъчи, което подобрява кръвообращението. А в същото време задържат топлината на човешкото тяло и поддържат постоянна температурата му.

Устойчив на бактерии и естествено премахване на неприятната миризма

Структурата на бамбука съдържа естествени минерали, които поглъщат влагата, намаляват неприятната миризма, пречат на развъждането на бактерии и микроби.

Многопластова конструкция.

Тази конструкция увеличава топлината, ефективно намалява конвективния топлообмен на човешкото тяло и околната среда.

Ултравиолетова защита.

Бамбуковите влакна ефективно изолират ултравиолетовите лъчи.

Поглъща влагата и бързо изсъхва.

Влакното е с кръстовидно сечение, което възпрепяства контакта между кожата и влагата, което би причинило неудобство. Съдържа голямо количество бамбуков въглищен прах, който също ефективно увеличава поглъщането на потта.

Диверсифицирано сечение на влакното

Влакното интегрира светлината и диверсифицира технологията на въртене, допринасяйки за комфорта при носене, както и за свободното движение на тялото.

15.05.2010